Augurk Courgette Komkommer Meloen Pompoen

Augurk "Vert Petit de Paris"

Deze plant geeft heel veel vruchtjes met een "wratachtig"  uiterlijk en heeft een grote oogst opgeleverd en dus heb ik nu vele potten met ingemaakte augurken staan, heerlijk.

Zaaien: op dezelfde manier als komkommer en/of augurk.

Recept voor het inmaken van augurkjes komt op de receptenpagina en uiteraard zijn ook inmaakkruiden bij mij te bestellen.

Wetenswaardigheden: Bijzonder goede mini komkommer(s) welke prima gedijt op een beschutte en warme plek en graag met een beetje (stal) mest/compost onder de voetjes.

7 zaden p/zakje € 0,70

Courgette "Black Beauty" *

Zaaien: vanaf maart t/m juni bij 15 - 20 graden Celsius, niet te diep dan komen ze na 6 - 10 dagen al boven de grond uit piepen.

Ideale plek is natuurlijk de composthoop en het leuke bij deze courgette is, dat hoe meer je oogst..... ja wel, hoe meer nieuwe vruchtjes er weer aan komen, welke een mooie donkergroene kleur hebben. Laat de vruchten niet groter worden dan 20 - 25 cm, dan zijn zij het best te oogsten en prima op smaak.

5 zaden p/zakje € 0,55

 

Courgette Libanese White (Bush) 

Alhoewel de naam anders doet vermoeden gaat het hier toch echt om een "gewone" maar dan witte courgette....

Zaaien: net als alle andere courgette's 

Wetenswaardigheden: Deze courgette geeft lichtgroene tot witte vruchten en bij een lengte van 15-20 cm oogsten want daarna worden ze er niet lekkerder op... Ook hier een hoge opbrengst van wel 20-25 vruchten per plant

 5 zaden p/zakje € 0,65

Courgette "Long green trailing" *

Zaaien: vanaf maart - april onder glas, in potjes. Bedek de zaden met een klein laagje aarde van 0,5 - 1 cm en niet aandrukken. Perfecte kiemtemperatuur is bij 22 - 25 graden C. Zodra de 1e blaadjes tevoorschijn komen terug naar 20 graden C. Na de IJsheiligen en als de nachtvorst echt geen kans meer maakt, in een goed bemest en los gemaakt stukje grond planten, uiteraard met een steun in de rug.

Deze courgette is het enige soort wat rankt en daarom zeer geschikt is voor "klimmende" teelt, bijvoorbeeld m.b.v. gaas. Ze geeft enigszins grove vruchten met de welbekende lichte strepen tekening op de schil maar laat deze niet groter worden dan 25 - 30 cm. Elke plant levert ongeveer 20 vruchten.

5 zaden p/zakje € 1,00

 

 

Courgette "Ronde van Nice"

Zaaien: vanaf maart t/m mei bij 15 - 20 graden Celsius, niet te diep dan komen ze na 6 - 10 dagen al boven de grond uit piepen. 

Deze courgette rankt niet en vindt het prima om buiten op te groeien...... Ze geeft prachtige ronde vruchten met een doorsnede van 8 - 10 cm maar wat groter later groeien dan is zij prima geschikt om te vullen. Elke plant geeft een grote opbrengst en kan zo'n 20 tot 25 vruchten leveren.

Wetenswaardigheden: Graag met de voetjes in een losse en voedzame bodem en af en toe bijmesten vind ze heerlijk. De gemiddelde groeiduur is slechts enkele weken.

5 zaden p/zakje € 0,65

Cucurbita lagenaria, Fleskalebas of Vogelhuisje 

Geweldig zoals deze plant groeien kan en tegelijkertijd zulke mooie vruchten weet te  produceren.

De meest idelae plek is de composthoop maar ik had nog een stukje vrij op het "pompoenenveld" en ze heeft daar welig getierd, zo hoog zelfs dat ze met de wijnrank, welke uit de kas kwam piepen, heeft verstrengeld.

Zaaien: Onder glas net als bij andere pompoen/kalebassoorten, afharden en pas uitplanten als er geen nachtvorst meer in de lucht hangt. Het drogen van de vruchten gaat het best op een koele, donkere plek.

Wetenswaardigheden: Van deze mooie vruchten, met een stevige buitenkant, kunnen prachtige vogelhuisje gemaakt worden, dus (o) pa's onder ons, wat let u... 

5 zaden p/zakje € 0,85

Cucurbita pepo " Yougoslavian Finger Green"


Deze patisson blinkt uit door zijn "10 vingers" en daarom een unieke vrucht, welke zo'n 400 gram kan gaan wegen.

Zaaien: Onder glas vanaf maart t/m mei, afharden en pas uitplanten als er geen nachtvorst meer in de lucht hangt. 

Wetenswaardigheden: Hoge sierwaarde en tot 8 maanden houdbaar. De vruchten  kunnen jong gegeten worden maar de smaak is erg vlak.

5 zaden p/zakje € 0,75

 

Komkommer "Marketmore" *

Zaaien: Niet anders als boven is beschreven maar er kan wel een vervroegde teelt toegepast worden: begin april in potjes zaaien en onder glas wegzetten en in mei naar buiten met een onderlinge afstand van 1 m tussen de rijen en op 40 cm in de rij.

Bij uitstek geschikt voor de volle grond.

5 zaden p/zakje € 0,60

 

Minikommer / Snackkommer Delikateß 

Prachtige minikomkommer welke heerlijk knapperig is, een gladde schil ontwikkelt en vruchten geeft van zo'n 10 - 14 cm.

Rankend en kan zowel binnen als buiten opgroeien. 

Zaaien: binnen vanaf eind maart - eind mei. Dit ras groeit goed buiten maar in de kas is uiteraard het succes en de oogst groter.

Uitplanten: in de kas vanaf eind april, buiten vanaf eind mei. 

Wetenswaardigheden: Hoge opbrengst en tevens prima te gebruiken voor de "inmaak".

5 zaden p/zakje € 0,95

 

Minikomkommer / Snackkomkommer Iznik 

Prachtige minikomkommer welke heerlijk knapperig is, een gladde schil ontwikkelt en vruchten geeft van zo'n 8 - 10 cm.

Rankend en kan zowel binnen als buiten opgroeien. Hoge opbrengst.

Zaaien: binnen vanaf eind maart - eind mei. Dit ras groeit goed buiten maar in de kas is uiteraard het succes en de oogst groter.

Uitplanten: in de kas vanaf eind april, buiten vanaf eind mei. Let niet alleen op de datum, maar vooral op het weer.....

5 zaden p/zakje € 0,95

Uitverkocht, helaas

 

 

Meloen "Charentais" *

Deze Cantaloupe meloen heeft een lichtgroene/witte schil met donkere strepen en het oranje vruchtvlees is heerlijk sappig, aromatisch zowel van smaak als geur.

Zaaien: vanaf mei tot in juli.

Dit kan in potten of rechtstreeks in de volle grond als u dat blieft. 1 cm diep en dan graag wel met een onderlinge afstand van 30 cm. Later verschuiven naar een onderlinge afstand van 60 cm of verspenen naar een een grotere pot.

Kiemen duurt een dag of 10 - 14 bij 22- 26 graden Celsius.

Bij een perfekte plek in het zonnetje/kas, kan het oogsten vanaf augustus beginnen.

5 zaden p/zakje € 0,75

Uitverkocht, helaas

 

 

 

Pompoen "New England Pie" 

Bijna durf ik zonder enige twijfel te zeggen, dat dit dé allerbeste "Keuken" pompoen is.

Uitstekend te gebruiken voor gebak/taart, roosteren in de oven, als voor de soep. Zelfs uit te hollen voor Halloween, maar dit is dan weer ietsje minder voor de "Keuken" zelf......

Deze goedrankende pompoen, geeft vruchten die zo'n 2 kg p stuk wegen, oranje van kleur zijn met dito vruchtvlees welke heerlijk zoet en zacht is. Wel de vruchten graag oogsten voordat de eerste nachtvorst zijn intrede doet.

Zaaien: April - Mei (binnen) in potjes, niet te diep en bedekken met een laagje aarde en bevochtigen. Glasplaatje of plastic er bovenop en op een warme plaats 18 - 21 C wegzetten. Zodra de eerste zaailingen verschijnen, glas of plastic weghalen en bij 5 a 6 blaadjes de plant gaan afharden maar pas op voor nachtvorst.

Zaaien: Mei (buiten) direct op de plaats van bestemming en dan per paar zodat je de zwakste later kunt verwijderen. Bedekken met aarde en een beetje aanduwen, water geven en onkruid verwijderen.

5 zaden p/zakje € 0,65

Pompoen "Sweet Dumpling" 

Zaaien: Graag 2 cm diep bij een temperatuur van 22°C en onder glas, in de maanden april-mei. Gaat uw voorkeur uit naar zaaien meteen in de volle grond, dan kan dit in de maanden mei en juni. De zaden hebben een kiemduur van ongeveer 20 dagen. Uitplanten met een onderlinge afstand van 100 cm x 100 cm.

Wetenswaardigheden: Deze pompoen is door zijn opvallende crèmewitte met donkergroene strepen niet alleen ontzettend decoratief maar ook bijzonder smaakvol. Het oranje tot gele vruchtvlees smaakt enigszins kastanje-achtig en heerlijk zoet. De vruchten zijn het lekkerst tot een maand of vier na het oogsten en zijn trouwens ook prima geschikt om te vullen. De plant geeft ongeveer 10 kleine vruchten van zo'n 8 tot 10 cm.

Voor de liefhebber is deze pompoen zelfs eetbaar als een "mangetout", dus met "huid en haar"....

 5 zaden p/zakje € 0,65

Uitverkocht, helaas

Annette 25.09.2018 19:07

Bedankt voor de super verzorgde bestelling van de zaadjes, ook nog een extraatje erbij, heel leuk, mooie site!

Nina Janssen 25.06.2016 21:00

Vandaag bestelling ontvangen met extraatje erbij! Vriendelijk en goede service, top :)

Nieuwe reacties

08.03 | 17:50

Beste Edith,
Bedankt voor de levering van de zaden en het leuke extraatje de goudsbloemen mix. Het gaat z.s.m. allemaal gezaaid worden. Mvgr. Monique

24.02 | 06:25

Beste Edith,
Nogmaals bedankt voor de snelle reactie en de goede service! Mvg, Paul

06.01 | 09:05

Beste Edith
De zaden zijn in goede staat ontvangen
met groeten iet

09.04 | 17:32

Beste Edith, dank je wel voor de zaden, goed verpakt, en heel leuk dat gratis zakje lathyrus, Groet Gerrie