Andijvie * Sla

Andijvie "Nummer vijf 2" 

Zaaien: van begin mei tot half juni, en echt niet vroeger voor de buitenteelt, direct ter plaatste of op een zaaibedje in de volle grond. Voor de ongeduldigen onder ons kan er onder glas gezaaid worden vanaf half april en uitplanten na half mei. Uitplanten op 30 cm.

Winterandijvie "Geante maraichere - Kalinka" 

Zaaien: Omdat deze heerlijke, fijngetande andijvie zowel voor de herfst als vroege winterteelt geschikt is hebben we dan ook twee zaaiperioden. Vanaf maart tot half april, onder glas zodat er vanaf juli geoogst kan worden. Anders of ook, zaaien van april tot juli op een zaaibed in de volle grond. De oogst kan dan plaatsvinden vanaf juli tot ver in december, uiteraard afhankelijk van de zaaitijd.
Andijvie heeeft veel en en vooral regelmatig water nodig en houd ook de plantafstand in de gaten, deze is 40 x 40 cm.

Groenlof "Vroege Zelfsluitende"

Zaaien: vanaf mei tot eind juli direct in de volle grond of in een grote bloempot.
Niet meer verplanten.

Oogsten vanaf begin augustus tot ver in oktober.

Ze vormen lang gerekte kroppen van zo'n 25 cm waarvan de kleur aan de buitenkant groen is en aan de binnenkant verloopt naar geel.

Groenlof is gekookt te gebruiken als andijvie of Chinese kool maar uiteraard ook als rauwkost smaakt het uitstekend.


Kropsla "Klein Duimpje" 

Zaaien: Deze leuke mini kropjes voor de kleine(re) eters onder ons heeft een teeltduur in het voorjaaar en zomer van maar 55 dagen met een kiemduur van 1-2 weken. Onder glas vanaf maart tot eind april. Zaaien in de volle grond, welke lekker los en humusrijk moet zijn, vanaf april tot half september. Plantafstand 20 x 20 cm. Geen verse (stal) mest gebruiken want dan gaat het mis en om groeistilstand bij het verplanten te voorkomen, voldoende water geven en de haarwortels zo min mogelijk proberen te beschadigen.

Kropsla "Meikoningin" 

Zaaien: vanaf half maart tot eind april in de volle grond maar binnen of in de koude bak kan dit al vanaf januari. Later verplanten of uitdunnen op 25 cm afstand en dan heb je straks gewoon een heerlijk kropje sla.

Winter kropsla "Arctic King" 

Zaaien: Een echte koudkiemer deze jongen, dus niet warm voorzaaien. In de volle grond van juli tot half september, en vanaf september tot eind oktober eventueel onder glas of in een dieptebak. Kiemduur 1-2 weken en een plantafstand in acht nemen van 35 x 35 cm en (stal) mest is ten strengste verboden anders kan er niet geoogst worden vanaf september - november of bij winterteelt vanaf november tot in april. Deze "King" kan 5 tot 7º C vorst verdragen.

Uitverkocht, helaas

Kropsla "Wonder der Vier Jaargetijden" 

Zaaien: Vanaf februari tot eind april kan dit zwartzadig ras al onder glas gezaaid worden. Direct ter plaatse omstreeks half maart. De zaailingen bij droog weer goed vochtig houden en voldoende ventileren als zij in de kas (blijven) staan. Met een plantafstand van 30 cm worden het stevige,vaste kroppen met een licht hart terwijl de buitenbladeren een mooie roodkleuring krijgen en boterzacht zijn. Vivaldi is er niets bij......

Snijsla "Gastronome"  

Zaaien: Beetje dik in regels vanaf eind april tot eind augustus. Onder glas kan natuurlijk ook en dan al vanaf half maart tot eind april. Als er wekelijks een rijtje wordt gezaaid kun je blijven plukken/snijden tot zeker in oktober, wel de grond vochtig houden. Bij het plukken/snijden het hart laten zitten zodat deze weer verder kan uitlopen. Zelf heb ik vorig jaar deze zaden gewoon in een kistje op het balkon gezaaid en eind van het liedje was dat de buren tot op de dag van vandaag nog steeds vragen naar "mijn lekkere kistsla"....

 

 

Nieuwe reacties

08.03 | 17:50

Beste Edith,
Bedankt voor de levering van de zaden en het leuke extraatje de goudsbloemen mix. Het gaat z.s.m. allemaal gezaaid worden. Mvgr. Monique

24.02 | 06:25

Beste Edith,
Nogmaals bedankt voor de snelle reactie en de goede service! Mvg, Paul

06.01 | 09:05

Beste Edith
De zaden zijn in goede staat ontvangen
met groeten iet

09.04 | 17:32

Beste Edith, dank je wel voor de zaden, goed verpakt, en heel leuk dat gratis zakje lathyrus, Groet Gerrie