H t/m M

Helianthus annuus "Evening Sun mix" 

Hoogte: 180 cm

Bloeimaand: 7 t/m 10

Zonnebloem: Zaaien onder glas in maart - april of meteen in de volle grond (probeer wel de slakken bij de jonge plantjes weg te houden want niets is zo treurig als afgekloven zonnebloemstompjes) vanaf april - juni. De kiemduur is maar een dag of tien. Deze mix van prachtige, enkelbloemigen met roodbruine schakeringen is uitermate geschikt voor achtergrondbeplanting. Hoewel ze iets lager blijft is het toch ook een super snijbloem en de vogeltjes vinden de zaden heerlijk...

Code: Bl 095

10 zaden per zakje

Helianthus annuus Pacino Gold

Zijn het geen schatjes deze mini zonnebloemen? Het lijken wel kleine vogelverschrikkertjes......

10 zaden 

Hemerocallis fulva 

Hoogte: 100 - 120 cm

Bloeimaand: 6 - 8

Daglelie: Deze daglelie kan een hoogte bereiken van1 - 1,20 m waar van het blad stoer meedoet met een lengte van zo'n 60 -70 cm. De bloemkleur is diep oranje / abrikoos met intense strepen.

Makkelijk te zaaien, maart-april in een koude bak of zomers ter plekke, maar is een lichtkiemer dus de zaden nauwelijks bedekken met aarde.

De plant is winterhard, maar kleurecht.... niet altijd.

Iberis umbellata  

Hoogte: 40 - 50 cm

Bloeimaand: 6 t/m 9-10

Schermscheefbloem: Zaaien in maart binnenshuis en in april in de koude bak en/of kas, uiteraard wel in potjes of bakjes. Als de dames groot genoeg zijn en na de ergste kou, kunnen zij buiten verder hun gang gaan. Zo leuk want ze verspreiden zich zelf, mits er wat zaadhuisjes aan de plant blijven hangen.

Kiemen gebeurt onregelmatig, dit kan 1 tot 4 weken duren en een ideale temperatuur hiervoor is 19 - 24º C.

Code: BL 097

0,1 gr = ± 45 zaden

Kniola's Black Knight

Ipomoea "Kniola's Black Purple" 

Hoogte: 250 cm

Bloeimaand: 7 t/m 9

Klimmende winde: Voorzaaien onder glas in maart t/m mei is heel goed te doen maar kan ook vanaf mei - juni in de volle grond of in grote bloembakken. Wel graag met enige steun voor het echte klimwerk in de rug, is zij bijna niet te stuiten. Deze plant met fluweelzachte bloemen, van een dieppaarse kleur en een oplichtend rose hart is echt een plaatje. De meeste bloemen worden 's nachts "gemaakt" en verdwijnen gedurende de dag, maar je zit dus echt nooit met een plant zonder bloemen.

Code: Bl 101

25 zaden per zakje

Ipomoea Cernea
Het kleine rose zusje
van de grote


Code: Bl 100
15 zaden per zakje
Ipomoea Dacapo
en het licht blauwe broertje
van Kniola's Black Knight


Code: Bl 102
15 zaden per zakje

Kniphofia "Early hybrida" 

Hoogte: 70 - 80 cm

Bloeimaand: 6 t/m 10

Vuurpijl: Zaaien april - maart bij kamertemperatuur. Kiemtijd neemt een week of 2 in beslag. Mocht er geen kieming ontstaan, dan de koude behandeling toepassen. De zaden in potjes in de herfstperiode buiten zetten kan ook. Daarna een plek in de volle zon met een goede vol voeding zittende grond is perfect. En ja met recht een vuurpijl, dankzij de buisvormige bloemtrossen die van onder naar boven oplopen in een kleurschakering van geel, oranje naar rood.

 

Code: BL 105

12 zaden per zakje

Tijdelijk niet voorradig, sorry

Lagurus ovatus "Bunny Tails" 

Hoogte:30 - 40

Bloeimaand 5 t/m 9

Hazenstaartje: Zaai haar rond half maart tot begin april, bij kamertemperatuur kiemen de zaden gemakkelijk en binnen 10 dagen. De zaailingen hebben doorgaans maar een kiemblad en hebben als jone plantjes al een zacht aanvoelend, zilver/groen blad. Plant ze uit vanaf begin mei, en geef ze een zonnig of halfbeschaduwd plekje in een luchtige en niet al te vochtige grond. Aaibaarheidsgehalte is echt heel hoog en dat voor een grassoort...

Code: Bl 110

Fijne zaden

Uitverkocht, sorry

 

Lathyrus latifolius, gemengd en meerjarig

Hoogte: 200 cm

Deze inheemse klimplant bloeit in het wild roodpaars maar dit mengsel geeft ook witte en rose, breed bloeiende bloemen. Heerlijk vindt zij het om langs gaas, schutting en/of hekwerk te klimmen.

Zaaien: Juni t/m augustus, direct op de plaats van bestemming, in losse, voedselrijke grond op 2- 3 cm diepte en houdt het zaaisel goed vochtig. Pas op voor vogeltjes en met name duiven, dat ze de jonge plantjes er niet uittrekken.

Wetenswaardigheden: Prima snijbloem en het plukken verlengt ook nog eens de bloeiduur van de plant.

Lathyrus odoratus "Royal Roze" 

Hoogte: 200 cm

Bloeimaand: 7 t/m 9

Pronkerwt: Zaaien vanaf februari in potjes onder glas of vanaf eind mei direct in de volle grond, welke vooraf rijkelijk bewerkt is met mest. De zaden afdekken met een laagje grond van 2,5 tot 3 cm, licht aandrukken en vochtig houden. Planten kunnen eventueel uitgedunt worden. Graag een goede klimwand in de rug want ze worden makkelijk 2 m hoog.Deze Lathyrus behoort tot de heerlijk geurende Royal familie en geeft veel grote bloemen op stevige steeltjes. Kan prima op de vaas maar dan wel met een bodempje water.

Code: Bl 112

10 zaden per zakje

 

Royal Mix
Code: Bl 113

10 zaden per zakje
Royal Rood
Code: Bl 111

10 zaden per zakje

Leonotis Nepetifolia

Hoogte: 150

Bloeimaand: 8 t/m 10

Dagga: Geen moeilijke zaai instructies voor dit plaatje van een plantje. Zaaien bij kamertemperatuur vanaf maart - april en na 2 tot 3 weken komt zij te voorschijn. Verder behandelen als een 1-jarige zaailing. De donzige oranje bloemen groeien enigszins "verwarrend".

Code: Bl 120

Fijne zaden

Limnanthes douglassii Geelwitte Moerasbloem  

Hoogte: 10 cm

Bloeimaand: 7 t/m 10

Spiegeleitje: Als er een plant is die haar naam eer aan doet dan is het deze wel maar eerlijk gezegd denk ik eigenlijk dat het andersom is....Zaaien kan vanaf maart t/m juni direct in de volle (goedbewerkte enigszins vochtige) grond of in potten. Kiemduur is ca 18 dagen.

Een uitstekende bijenplant welke zeer lang en rijk bloeit op een (half) schaduwrijk plekje.

Code: Bl 123

15 - 17 zaden per zakje

 Uitverkocht, sorry

Lupinus polyphyllus "The Governor" 

Hoogte: 90 - 100 cm

Bloeimaand 6 t/m 9

Lupine: Een jarge of overblijvende plant met heerlijk geurende, blauwe bloemtrossen. Wanneer je deze verwijderd als ze uitgebloeid zijn, verlengt dit absoluut de groeiduur van je plant, maar ja eigenlijk geldt dit voor nagenoeg alle planten. Kan in groepen of borders maar is ook een prima snijbloem.

Code: Bl 130

Uitverkocht, sorry.

 

 

Malva sylvestris "Primley Blue" 

Hoogte: 40 - 50 cm

Bloeimaand: 6 t/m 9

Kaasjeskruid: Is een vaste plant met lichtblauwe bloemen welke paars geaderd zijn. Is winterhard maar wel afdekken tegen de vorst, ook bladverliezend. Trekt wel veel bijen en vlinders aan en na de bloei terugsnoeien voor een tweede ronde. Zaaimethode toepassen als bij een gewone 1 jarige.

Code: Bl 135

Uitverkocht, sorry.

Monarda zie onder

Hoogte: 60 - 120

Bloeimaand: 7 t/m 9

Bergamotplant: Zaaien vanaf maart-april of juli-september in potjes of in een zaaibakje. Ter plekke kan ook maar dan begin mei of eind juli - augustus. De zaden niet te veel afdekken daar ze een lichtkiemer is. De zaailingen onder kamertemperatuur groter laten groeien, rond zo'n 16ºC en later uitzetten op de plek waar je haar hebben wilt. Deze snelgroeier trekt vlinders en insecten aan.

 

 Monarda Elsie Lavender
Code: Bl 141
Mix
Code: BL 142
Monarda Scorpio
Code: Bl 140

Nieuwe reacties

08.03 | 17:50

Beste Edith,
Bedankt voor de levering van de zaden en het leuke extraatje de goudsbloemen mix. Het gaat z.s.m. allemaal gezaaid worden. Mvgr. Monique

24.02 | 06:25

Beste Edith,
Nogmaals bedankt voor de snelle reactie en de goede service! Mvg, Paul

06.01 | 09:05

Beste Edith
De zaden zijn in goede staat ontvangen
met groeten iet

09.04 | 17:32

Beste Edith, dank je wel voor de zaden, goed verpakt, en heel leuk dat gratis zakje lathyrus, Groet Gerrie